Menu Close

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Zaželi – faza III

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III na dan 14.09.2022. Ugovor je potpisan s Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

Svrha ovog Ugovora je dodjela bespovratnih sredstava Korisniku u svrhu provedbe projekta pod nazivom: Uvijek aktivni. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Projektom se zapošljava 30 žena (ciljnih skupina) u Splitsko-dalmatinskoj županiji u kojoj prijavitelj aktivno djeluje i provodi aktivnosti. Projekt doprinosi smanjenju nezaposlenosti, borbi protiv siromaštva, prevenciji prerane institucionalizacije i poboljšanju kvalitete života krajnjih korisnika operacije. Žene ciljnih skupna su teže zapošljive žene koje imaju nižu i srednju razinu obrazovanja, a prednost u zapošljavanju daje se pripadnicama ranjive skupine (primjerice žene od 50 i više godina, osobe s invaliditetom i sl.).