Menu Close

O udruzi

Udruga HVIDR-a Split se bavi aktivnostima koje obuhvaćaju ostvarivanje ciljeva Statuta Udruge, sa posebnim osvrtom na pravnu i socijalnu zaštitu članova, promicanje, razvitak i unapređenje vrijednosti Domovinskog rata.

Provođenjem svojih aktivnosti HVIDR-a ST je prepoznatljiva u društvenoj zajednici, kao najveća i najbolje organizirana udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata koja kontinuirano djeluje od 1992. godine, a u svom sastavu ima 2560 članova.


HVIDR-a ST se najvećim dijelom financira iz proračuna jedinica lokalne samouprave isključivo za provođenje svojih tradicionalnih i ostalih programa, a od ostalih donatora najviše se ističu javna i privatna poduzeća, te druge pravne osobe koje su pomagale u radu udruge, uređenju poslovnih prostorija, informatizaciji, te donaciji za pravnu pomoć, kao i pomoć članovima u teškim egzistencijalnim uvjetima ili lošem zdravstvenom stanju.

Tijekom godina, ovisno o potrebi provođenja određenih programa, Udruga se uspješno prijavljivala i na druge natječaje, te je uvijek dobila tražena sredstva.

Na redovnoj Skupštini HVIDR-a ST održanom 21.09.2017. usvojen je  operativni plan za mandatno razdoblje od 01. siječnja do 31. prosinca 2017. koji obuhvaća: rad na nadogradnji ustrojavanja i promidžbi rada udruge putem web stranice i sredstava javnog priopćavanja, rad na sustavnom rješavanju problema u radu udruga-članica, organiziranje javnih tribina i okruglih stolova, stručnih i znanstvenih skupova, te edukativnih seminara za članove tijela HVIDR-a, kao i drugih skupova temeljem odluka Glavnog odbora, pružanje pravne i socijalne pomoći članovima, organiziranje umjetničke radionice, te izložbi i humanitarnih aukcija, sudjelovanje na SŠNIDOR-u, rad na promicanju suradnje sa drugim srodnim udrugama i HVIDR-ama i sl.

Od važnih aktivnosti koje je provodila udruga ističe se: Humanitarni koncerti koji se redovito održavaju od 2006 godine kao i Memorijalni turnir „ANDRIJA BARTULIĆ-TONI“ već 13 godina za redom, a za koje se veže i humanitarna djelatnost koja je usmjerena i očituje se kroz suradnju s udrugama ANĐELI i ostalim srodnim institucijama.

Sposobnost za realizaciju projekta, proizlazi iz uspješne realizacije srodnih projekata proteklih godina, te provođenju projekata u suradnji sa partnerskim organizacijama, a to dokazuje činjenica da HVIDR-a ST od osnutka 1992. godine nikada nije prestala sa radom, niti je ostala bez svojih osnovnih resursa za rad i djelatnika, a niti je imala problema u provođenju plana i programa.