Menu Close

CILJ PROJEKTA

Povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata putem raznih aktivnosti. Ovim putem će se braniteljima i njihovim obiteljima omogućiti korištenje brojnik programa koji će pridonijeti resocijalizaciji, unaprjeđenju kvalitete života te putem radne terapije.

OPIS PROJEKTA

Hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima kroz ovaj projekt omogućit će se korištenje brojnih programa koji će pridonijeti resocijalizaciji, unaprjeđenju kvalitete života te  isto tako i putem radne terapije. Projekt je direktno povezan sa specifičnim ciljem kroz: povećanje broja besplatnih programa radne rehabilitacije i organiziranjem kampova s ciljem uključivanja branitelja i njihovih obitelji u riziku od socijalne isključenosti te se nastoji unaprijediti kvaliteta življenja.

Partner u projektu: Udruga veterana domovinskog rata “Brodosplit”

AKTIVNOSTI SE OGLEDAJU KROZ:

Diverse friends gathering together

Pružanje psihosocijalne pomoći i radne terapije

Angažiranje osobe za provođenje psihosocijalne pomoći jednom tjedno za hrvatske branitelje, stradalnike Domovinskog rata i članove njihove obitelji kroz radionice sa partnerom.

structure-sport-floor-balloon-athletic-training-1376544-pxhere.com

Jačanje osobnih kompetencija „Vježbanjem“

Ukazati da, osim na razini zdravlja brojne koristi od bavljenja redovitom tjelesnom aktivnošću za osobe s invaliditetom mogu biti daleko višestruke: omogućuje stvaranje novih prijateljstava, dijeljenje iskustva, razvoj mreže potpore i smanjivanje doživljaja hendikepa, te doprinosi psihičkoj stabilnosti i većem samopouzdanja.

van-3676_1920

Program prijevoza i pratnje

Tjekom cijelog projekta osigurati će se usluga prijevoza i pratnje u uključivanju u društvene aktivnosti te u svrhu obavljanja liječničkih pregleda, terapija i kontrola.

468879-PFZ4O7-370

Resocijalizacija i adaptacija

Programirana kineziološka aktivnost može imati udjela u resocijalizaciji i adaptaciji hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koja utječe na učinak održavanja zdravstvenog stanja, prevenciju nastanku i razvoju bolesti kao i sprječavanje nastanka ozljeda što prvenstveno pridonosi povećanju kvalitete života hrvatskih branitelja i hrvatskih ratnih vojnih invalida.

sea-coast-water-person-boat-lake-26458-pxhere.com

Program terapije pecanjem

Program se provodi 2 puta godišnje s ciljem upoznavanja hrvatskih rijeka i pecanja na brzim rijekama. Program uključuje i edukaciju o pecanju na brzim rijekama te edukaciju o mušičarenju. Program je odličan za socijalnu integraciju branitelja sa svojom obitelji (supruge i djeca) te se pokazao kao odličan za branitelje kako kasniji „dobar“ izvor prihoda i podizanje samopouzdanja

landscape-sea-nature-ocean-wilderness-light-1071666-pxhere.com

Kamp

Program rehabilitacije i radne terapije u kampu tijekom koje će se program prezentirati hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima. Predviđeno je organiziranje kampa četiri puta godišnje, dva ljetna i dva zimska po pet dana, u dvije godine u kojem će sudjelovati 20 osoba.

VRIJEDNOST PROJEKTA

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA

1,957,349.78

VRIJEME TRAJANJA PROJEKTA

05.02.2020. - 05.02.2022.

IZNOS KOJI SUFINANCIRA EU

1,663,747.31

OČEKIVANI REZULTATI PROJEKTA

  • Uključivanje minimalno 60 sudionika (hrvatskih branitelja i članova njihove obitelji), te tako povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.
  • Poboljšanje opće zdravstvene sposobnosti pripadnika ciljane skupine
  • Nabava prijevoznog sredstva koje će tijekom cijelog projekta osigurati uslugu prijevoza i pratnje u uključivanju u društvene aktivnosti te u svrhu obavljanja liječničkih pregleda, terapija i kontrola.

ZA VIŠE INFORMACIJA O PROJEKTU

Zoran Buzdovačić, predsjednik


Telefon: +385 99 780 6190


Provedbu Projekta sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Za više informacija o EU fondovima molimo posjetite web stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije: www.strukturnifondovi.hr